link Within

31 Ocak 2010 Pazar

EVSİZ VE KİMSESİZ KEDİLER

Emek'te "FourVet" diye dört veterinerin birlikte çalıştığı çok güzel bir veterinerlik var. Bizim kuzucukların da veterinerleridir onlar. Hem de yıllardır. Büyük kızımın 16 yaşında olduğunu söylersem yıllardır sözüne yüklediğim anlam sanırım daha iyi anlaşılır.
Neden bu veterinerlikten söz ediyorum derseniz. O kadar zor bulunuyor ki sevgiyle işini yapan veteriner. Yalnızca para kazanmak için bu işi yapanlar piyasayı doldurmuş durumda maalesef. Özellikle Aydın Bey'in bizim kızlarımızda hakkı çoktur.

Her gidişimizde sevgiyle, okşayarak ve konuşarak, son derece ciddiye alarak onlarla ilgilenmiştir.
Oysa Fakülteye götürdüğümüzde bile elindeki çubukla kızımı çevirmeye çalışan veteriner hekimler görüp şaşırmıştım. Bir daha da oraya gitmedik zaten. Hem de hocaydı bunu yapan.
Buraya sürekli gelen mahalle sakinlerinden 6 yaşlarında bir çocuk var. Kedileri çok seviyormuş. Ama annesi astım hastası olduğu için eve alamıyormuş.O da sık sık gelerek buradaki dostlarını seviyor. Yolda, sokakta bulduğu yardıma muhtaç hayvanları da getiriyor. Onlara kafesler yapmışlar ve birisi gelip de evlat edininceye kadar burada konuk ediliyorlar.


Bu da küçük Samet'in getirdiği konuklardan biri. Trafik kazası geçirmiş.Bakım sayesinde şimdi oldukça iyi görünüyor. Pet Shoplardan satın almak yerine, evlat edinmek isteyen arkadaşların buraya başvurmalarını çok isterim. Böylece Pet Shoplardaki acımasız ticarete de belki hız katmamış oluruz .
Buraya ulaşmak isteyen arkadaşlar benim mailime yazabilirler. Ben telefon numaralarını ve adreslerini verebilirim.






Şu güzelliğe bakın. Yalnız uyanıkken ortalığı birbirne katan bir velet bu yavrucuk. Şimdi zararsız moda geçmiş. ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder