Önce her türden şişeyi kullanabileceğinizi belirtmek isterim. İyi bir değerlendirme ve dönüşüm çalışması aynı zamanda. Hem de çok şık. Bu yazıyı 3 yıl önce hazırlamışım ama yüklemeden yaklaşık 3 yıl ara vermişim. Yani bu çalışmalarım oldukça eski ve elimde sadece ev için ayırdığım 2 şişem kaldı. Onlarca üretmiştim. Çok şık hediyeler oldular. :)))
Sadede gelirsek, şişelerin etiketlerini temizlemek için bir süre ılık suda tutuyorum. Derin olduğu için eski düdüklümü bu iş için kullanıyorum.
Yarım saat suda bekleyen şişeler güzelce ovulduktan sonra bu hale geliyorlar.
Aslında bıçağın tersiyle de çıkıyor etiketler. Eski etiketlerde telle çıkarmak sorun olmuyor inatçı etiketlerde bıçak daha iyi sonuç veriyor diyebilirim.
Temizlenen şişemizi görüyorsunuz. :)))))
Şişe kapaklarının altında bir metal halka olur. Onu da tornavida ya da benzeri bir şeyle çıkarıyorum.
Bu metal halkalar çok yumuşak olduğu için o da kolay bir işlem.
İşte şimdi çırçıplak kaldııııı.....
Ve hemmmeeemn gece elbisesini giyiverdi.
İster kapağıyla, isterseniz seyyar mantarla ağzını kapatarak kullanmak mümkün. :)))
Aslında şişe dik konumdayken kapak, yatayken mantar kullanacaktım. Tersini yapmışım. O yanından çıkan kordon da askılığı. Herhangi bir yere asarak kullanmak da mümkün oluyor.
Dediğim gibi ; yarım kalmış bir yazı olduğu için daha farklı görüntülemem mümkün olmadı. Bunlar eski fotolar ve şişeler elimde değil şu anda.
Bu arada bu yazının devamı da olacak. :)))) Az sonra....
bende şişe boyayacağım ama etiketleri ne yapacağım diyordum ılık su hiç aklıma gelmedi:)
YanıtlaSilAslında içine kaynar su koyduğunda da çabucak çıkıyor ama camı çatlatmaktan çok korkarım ben. :))) O nedenle pek yapmam onu.
Sil